Foto’s voor het jubileumboek

Foto’s voor het jubileumboek

Vorig jaar deden we een oproep om foto’s in te sturen voor het jubileumboek dat in de maak is.
En dat hebben we geweten . . . er zijn heel veel foto’s binnengekomen; de keuze zal soms beslist niet gemakkelijk zijn! Deze oproep van 23-04-2021 vervalt, maar we zijn nog op zoek naar Drentse foto’s van 5 specifieke soorten en een kort lijstje van Drentse landschap- of biotoopfoto’s. Ondertussen zijn we voorzien in de foto’s van Wilde narcis, Bosgeelster en Deens lepelblad.
Bij deze nog één keer de oproep om ons te helpen, zodat we er samen een kleurrijk en interessant jubileumboek van kunnen maken.
Het gaat om de volgende soorten:


Watergras (Catabrosa aquatica)
Stomp kweldergras s.s. (Puccinellia distans subsp. Distans)
Bergvrouwenmantel (Alchemilla monticola)
Geplooide vrouwenmantel (Alchemilla subcrenata)
Stijf struisriet (Calamagrostis stricta).


Criteria:

– een close-up van de plant en/of de plant in zijn natuurlijke omgeving (in Drenthe), maximaal 5 foto’s per soort (vervolgnummer geven, minimale grootte 2 MB);

– naamgeving bestandsnaam: plantnaam (wetenschappelijk), datum (jjmmdd), gebied, initialen fotograaf. Voorbeeld: GageaLutea210407AnlooEH.


Gezien het beperkte budget kunnen we alleen inzendingen aannemen van foto’s die gratis en vrij van rechten beschikbaar worden gesteld.
Mocht je ons kunnen helpen, stuur je foto’s via WeTransfer naar

.


De foto’s worden voorgeselecteerd door enkele WFD-bestuursleden en/of redactieleden. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt door de vormgever, daar hebben wij geen invloed op. Uiteraard wordt bij een in het boek opgenomen foto de naam van de fotograaf vermeld in een lijst ‘Verantwoording van foto’s’.


Namens de fotoredactie alvast onze hartelijke dank!
Hink Been, Willem Braam, Els Heijman