Voorlopig programma excursies 2021

Voorlopig programma excursies 2021

Zoals ieder jaar hebben we ook voor 2021 geprobeerd de excursies te spreiden over de provincie. Ten tijde van het verschijnen van de Nieuwsbrief zijn nog niet alle startplaatsen bekend of besproken. Het geactualiseerde excursieprogramma is zeker op de WFD-dag van 20 februari 2021 beschikbaar en tegen die tijd uiteraard ook op de website te vinden. Net als de laatste jaren gebruikelijk sturen we gedurende het seizoen ook weer enkele WFD-updates met de aankondiging van de eerstkomende excursies. En alles afhankelijk van de dan geldende Corona-maatregelen.

Van tevoren aanmelden is verplicht (inclusief vermelden telefoonnummer). Alle excursies beginnen om 10 uur. Van beginnend tot volleerd florist: Iedereen is welkom. Check altijd wfdrenthe.nl voor laatste informatie over het excursieprogramma.

24 april Midden-Drenthe, omgeving Nieuw-Balinge/Witteveen

We bezoeken km-hokken in de omgeving van Nieuw-Balinge/Witteveen waar relatief weinig actuele gegevens van bekend zijn. We zijn benieuwd wat we aan voorjaarsflora aantreffen.

22 mei Noord-Drenthe, omgeving Huis ter Heide

In de omgeving van Huis ter Heide zijn nog diverse gebieden waar na 2000 nog maar weinig nieuwe gegevens van verzameld zijn.

3 juli Zuidwest-Drenthe, omgeving Wilhelminaoord

Ook in de omgeving van Wilhelminaoord liggen nog genoeg km-hokken die wel weer eens een bezoek waard zijn.

14 aug Urbaan gebied, Smilde en Bovensmilde

Traditiegetrouw plannen we ook eenmaal een inventarisatie-excursie gericht op de flora van het stedelijk gebied, waar zich voortdurend nieuwe soorten vestigen, mede onder invloed van de klimaatverandering.


In het weekend van 10-12 september 2021 organiseert het Landelijk bureau het jaarlijkse kaderkamp van de districtscoördinatoren in Midden-Drenthe. Belangrijk onderdeel daarvan is het op excursie gaan om van elkaar te leren. Ook Floron/WFD-vrijwilligers zijn daarbij van harte welkom. Deze excursies bieden een uitstekende gelegenheid het veld in te gaan met landelijk gerenommeerde floristen en je plantenkennis te vergroten. Noteer alvast 18 september 2021 in je agenda voor een stadsexcursie naar een echte stad: Groningen. Deze excursie wordt georganiseerd door District 1/2.